Suho začinsko bilje i tuna

SOS OD TUNE I TJESTENINA
Luk i češnjak sam narezao na sitno, stavio sam u lonac (moja baka za lonac kaže šerpa.) Napravio sam veliki nered sa ljuskama luka i češnjaka i zato nema slike i dokaza o tome! Prsti su mi bili ljepljivi i mirisali po češnjaku cjelo jutro!
Dodao sam ulje i to se krčkalo nekoliko minuta na laganoj vatrici.

Luk i češnjak u ulju

 U međuvremenu dok se to krčkalo otvorio sam konzervu tune i dodao je u lonac. (naravno konzervu sam bacio u smeće)

dodavanje tuneDodao sam sos od paradajza , ali mi je zazvonio telefon… pa nema ni te slike…. Uglavnom to se krčka 10 minuta, mješao sam i sad treba dodati razne začine. Prvo sam malo posolio i stavio malu žlicu šećera ( to mi je dobra fora iz filma – Kum (Godfather), kad frajer priča kako kuha šugo.) Stavio sam nekoliko listova lovora

suhi lovorov list

Lovorov list pakiran

 

 

 

Kako uzgajamo razno začinsko bilje tako mogu izabrati i dodavati što god mi padne na pamet. Stavio sam suho začinsko bilje : origano, mažuran i satureju, sve pomješao i baš je mirisalo

Dodati suho začinsko bilje

U veći lonac sam stavio vodu da prokuha u koju ću kasnije staviti tjesteninu. Izvadio sam vagu i izvagao tjesteninu. Naravno stavio sam više nego što mi treba da mi ostane i za večeru.

vaganje tjestenine

Kada je voda zakipila stavio sam dvije žličice soli i dodao tjesteninu.

Dodavanje soli

dodavanje tjestenine u vodu

 

 

 

 

 

Kada tjestenina u loncu počne jako kipiti smanji vatricu jer će ti sve izaći van i imaš pune ruke posla očistiti štednjak.

Voda kipi

Tjesteninu sam kuhao onoliko minuta koliko mi piše na paketu, ali sam uz pomoć moderne kuhinje stavio alarm na 10 min, pa sam se mogao tih 10 minuta opustiti.
Kad mi je sat zazvonio nakon 10 minuta, iscjedio sam tjesteninu ….

1-Fotografija0050

….. i hopla tanjur mi je pun

 1-Fotografija0051