Kakao šnite sa chillijem

Sam u kuhinji – Kakao šnite sa chilijem
Stiže novi recept za sladokusce i one koji vole eksperimentirati u kuhinji! Baš sam htio napraviti nešto slatko ali malo drugačije.

kakao šnite sa chilijem

Našao sam mamin recept za kakao šnite i onda sam ih malo zaljutio. Morate to probati, ustvari jako ukusno i malo je „spicy“ i baš te pozove da popiješ čašu vina nakon griza kolača! Nije loše jel da?!
Prvo uzmete dva jaja i umješate sa šećerom onak da bude pjenasto. Malo traje ali nije strašno. Sad sam već uključio i pećnicu na 200 C da se grije. A moraš misliti unaprijed!

priprema tijesta 1

U to se doda otopljeni putar, mljeko, brašno, kakao

pripreme za tijesto 2

pripreme za tijesto 3

pripreme za tijesto 4

Čini mi se da moja mama stavi žlicu do dvije neke marmelade, kao da bude sočnije, pa sam tako dodao i ja. E, ali nikad ju nisam vidio da stavlja chili papriku, he he ja sam stavio pola male žlice. Chilli paprika je iz uzgoja Vrt-express-a. Uvijek je moj zadatak da berem papričice kad pocrvene i stavljam na sušenje.

chilli paprika

pripreme za tijesto 6

Kad sam to sve dobro izmješao stavio sam smjesu u tepsiju. Prije toga sam malo nauljio dno tepsije i pobrašnio jer kažu da se onda tijesto neće zaljepiti za dno.

protvan

Sad sam stavio smjesu u zagrijanu pećnicu i navinuo sat da mi zazvoni nakon 20 min. Kad mi je sat odzvonio izvadio sam kolač iz pećnice i pogledao da li je kolač pečen, Tu sam se poslužio najnovijim dosta sofisticiranim alatom za isprobavanje pečenosti kolača – čačkalicom

proba tijesta

Probodeš čačkalicom kolač i ako ne ostane tjesta na čačkalici znači da je kolač pečen, a ako ti ostane tijesta moraš vratiti kolač nazad u pećnicu i još neko vrijeme peći.
Kad se kolač ohladi vrijeme je da ga preliješ sa čokoladom, ali opet malo zaljućenom!

čokolada sa chilijem

Otopio sam čokoladu na laganoj vatrici i dodao malu žlicu chilija.

preljev

Mogu vam reći da sam baš zadovoljan kako mi je kolač ispao, sladak i nije bio preljut, baš taman!

zadnja

Recept:
2 jaja
250 g šećera
250 g brašna
Prašak za pecivo
13 dkg putra
150 ml mljeka
Kakao
Čokolada za preljev

Chilli mljeveni (mala žličica)