Penjačice

Biljke penjačice u pravilu rastu relativno brzo i u vrlo kratkom vremenu mogu doseći zavidne volumene, te se često koriste upravo kako bi se obogatio sveukupni dojam, posebno kod tek zasađenih vrtova. Biljke penjačice mogu se uzgajati uz zidove, pergole, ograde i sl., te se često koriste za postizanje prirodne hladovine. Sve naše proizvode možete vidjeti u našem vrtnom centru,Vrt-Express, Žbandaj 47, na cesti Baderna – Poreč, blizu groblja. Telefon: 091463 2555 ili info@vrt-express.com  Penjačice se također mogu saditi uz ostale biljke, preko kojih mogu rasti, dajući pri tom vrtu dodatnu atraktivnost. Neke od penjačica rastu same od sebe, dok druge treba usmjeravati i vezati ih uz određenu podršku, npr. drvena rešetka i sl. Vrt-Express u svojoj ponudi ima nekoliko biljaka penjačica. Cijene u katalogu su maloprodajne i vrijede za 2016. godinu. Za uvjete veleprodaje molimo Vas da nas kontaktirate. Proizvod koji nema cijenu trenutačno nije dostupan. Svo bilje možete naručiti i preuzeti pouzećem putem HP expressa ili neke druge kurirske službe prema Vašem odabiru.

Bršljan širokolisni – Hedera colchica

Hedera colchica - Brsljan sirokolisti, penjačice
Višegodišnja penjačica, treba oslonac za rast za kojeg se sama prima pomoću zračnog korijenja.Ima najveći list od svih bršljana. Koristi se i kao pokrivač tla. Raste u polusjeni i hladovini. Cvjetovi neugledni. Listovi tamnozeleni, široki.Raste i u lošem tlu pa čak i u glinastom supstratu.
Cijena: 00,00 kn
Kataloški broj: 301

Bršljan – Hedera helix

Hedera helix - Brsljan
Višegodišnja penjačica, treba oslonac za rast za kojeg se sama prima. Koristi se i kao pokrivač tla. Raste u polusjeni i hladovini Cvjetovi neugledni. Listovi tamnozeleni, brzo rastuća biljka. 1,5m
Cijena: 125,00 kn
Kataloški broj: 302

Bršljan zlatni – Hedera helix gold

Hedera helix gold - Brsljan zlatni
Višegodišnja penjačica, treba oslonac za rast za kojeg se sama prima. Koristi se i kao pokrivač tla. Raste u polusjeni i hladovini . Zeleni listovi prošarani sa bijelom i žutom bojom. Sporije raste. 1,5 m
Cijena: Nema na zalihama
Kataloški broj: 303

Hiperikum – Hypericum Hidcote, nema na zalihi

Hypericum Hidcote - Hipericum
Brzorastuća, ne zahtjevna biljka sa žarko žutim cvjetovima. Većina lišća ostaje preko zime. Podnosi i polusjenu. Podnosi i plitko tlo. Naraste do 2 m, treba ju vezati uz podršku ili isplesti kroz žičanu ogradu ili sl. Cvate od ljeta do sredine jeseni.
Cijena: 00,00 kn
Kataloški broj: 304

Žuta i Crvena Lonicera – Lonicera

Lonicera - Lonicera zuta i crvena, penjačice
Brzo rastuća penjačica, vazdazelena, mirisnih cvjetova. Dugo cvjeta, može biti i u polusjeni. Podnosi niske temperature.
Cijena: 80,00 kn/200 cm
Kataloški broj: 305

Petolisna Lozica – Parthenocissus quinquefolia

Parthenocissus quinquefolia - Lozica petolisna
Brzo rastuća penjačica ili pokrivač tla. Listopadna. U jesen lišće dekorativne, sjajne, crvene boje. Cvjetovi neugledni, prelaze u grozdove.
Cijena: 76,00 kn
Kataloški broj: 306

Bignonia – Tecoma garrocha

Tecoma / Capmsis / Bignonia - Tacoma
Snažna penjačica, listopadna. Treba potporanj za rast. Trubasti narandžasti cvijet, cvjeta ljeti.
Cijena: 152,00 kn
Kataloški broj: 307

Zimski jasmin – Rhinospermum jasminoides

Rhinospermum jasminoides

Vazdazelena penjačica. Zimi listovi dobiju crvenu boju, na proljeće se opet zazelene. Cvjetovi bijele boje intenzivnog ugodnog mirisa, dugo cvijeta, u svibnju i lipnju. Može rasti i kao pokrivač tla.
Cijena: 65,00kn  = 50 cm / 90,00kn = 170 cm  / 210,00kn = 250 cm
Kataloški broj: 308