Pokrivači tla

Pokrivači tla šire se sami od sebe. U idealnom slučaju, pokrivači tla šire se brzo, međutim treba voditi računa da ne postanu invazivni. Pokrov tla treba biti dovoljno gust da spriječi razvoj korova. Pokrivači tla se također mogu koristiti za spriječavanje erozije tla na strmoj padini, s tim da treba voditi računa o odabiru prave vrste pokrivača tla – one koji imaju duboko korijenje i brz rast. Vrt-Express d.o.o. u svojoj ponudi ima više vrsta biljaka koje se koriste za pokrivanje tla. Niže su navedeni pokrivači tla iz naše vlastite proizvodnje. Svo bilje možete vidjeti u našem NOVO otvorenom vrtnom centru, Vrt -express, Žbandaj 47, na glavnoj cesti Baderna – Poreč, blizu groblja. Telefon : 091 4632556 ili info@vrt-express.com    Cijene u katalogu su maloprodajne i vrijede za 2016. godinu. Za uvjete veleprodaje molimo Vas da nas kontaktirate. Proizvod koji nema cijenu trenutačno nije dostupan. Svo bilje možete naručiti i preuzeti pouzećem putem HP expressa ili neke druge kurirske službe prema Vašem odabiru.

 

Dunjarica – Cotoneaster dammeri

Cotoneaster dammeri - Dunjarica
Brzorastući vazdazeleni pokrivač tla, ljeti radi bijele cvjetiće iz kojih nastaju sitne crvene bobice. Koristi se za kamenjare, kosine, rubove, potporne zidove.
Cijena: 40,00 kn
Kataloški broj: 401
 

Dunjarica – Cotoneaster salicifolius

Cotoneaster salicifolius - Dunjarica, pokrivači tla
Brzorastući vazdazeleni pokrivač tla, iz ružičastih cvjetova nastanu crvene bobice koje ostaju na biljci i čine ju dekorativnom. Koristi se za kamenjare, rubove,kosine i potporne zidove.
Cijena: 15,00 kn / 40,00 kn
Kataloški broj: 402
 

Čupavćica – Delosperma cooperi / Mesembranthemum criniflorum

Delosperma cooperi / Mesembryanthemum criniflorum - Cupavcica
Višegodišnja brzorastuća biljka, ljubičastih cvjetova. Koristi se kao pokrivač tla, uz rubove. Kada je dobro razvijena i u skupini napravi cvjetni tepih.
Cijena: 12,00 kn
Kataloški broj: 403
 

Evonimus – Euonymus Fortuneii

Euonymus Fortuneii - Evonimus, pokrivači tla
Vazdazeleni brzorastući pokrivač tla, u jesen i zimi listovi pocrvene. Izdržljiv pa se može i hodati po njemu, penje se i po zidu.
Cijena: Nema na zalihama
Kataloški broj: 404
 

Pljuskavica – Hypericum calycinum, nema  na zalihama

Hypericum calycinum - Pljuskavica
Brzorastuća, nezahtjevna biljka sa žarko žutim cvjetovima. Većina lišća ostaje preko zime. Podnosi i polusjenu. Širi se brzo poput korova.
Cijena: 12,00 kn
Kataloški broj: 405
 

Lonicera – Lonicera Pileata

Lonicera Pileata
Gusto rastući zeleni pokrivač tla, koristi se i za niske živice. U hladnijim krajevima tokom zime može izgubiti nešto lišća. Cvjeta ljeti, cvjetovi mali kremasti.
Cijena: 45,00 ; 60 i 90,00 kn
Kataloški broj: 406
 

Ružmarin puzajući – Rosmarinus prostrata

Rosmarinus prostrata - Ruzmarin puzajuci
Vazdazeleni pokrivač tla, cvjeta u proljeće, plave boje. Otporan na vjetar i slani zrak. Pogodan za kamenjare, uz zidove, rubove gredica.
Cijena:  26,00 kn
Kataloški broj: 407
 

Zimzelen – Vinca major variegata, nema na zalihama

Vinca major variegata - Zimzelen
Višegodišnja zeljasta puzavica. Šarenih listova, plavog cvijeta. Brzo se širi, pogodna za rubove, stijene, podnosi polusjenu i hladovinu.
Cijena: 12,00 kn
Kataloški broj: 408