Palme

Ova stranica je u izradi

Kod odabira palmi treba uzeti u obzir mjesto sadnje, vrsta tla i udaljenost od objekta. Većina palmi ne podnosi veliku hladnoću i hladan vjetar, a za sadnju više vole lagano tlo. Mogu narasti i do 30 m visine, kod nas uglavnom ne, što može predstavljati i problem  eventualnog tretmana protiv nametnika. ( Vidi blog : Vrt-Express Palme , štete od nametnika)

 Rasadnik  Vrt-Express neke od ovih palmi ima stalno u ponudi, a neke su samo navedene a mogu se nabaviti po potrebi kupca.

Palme u ponudi:

  • Chamaerops excelsa
  • Chamaerops humilis
  • Phoenix canariensis
  • Washingtonia robusta
  • Washingtonia filifera
  • Butia capitata
  • Cycas p

Chameorops excelsa – Žumara

Prirodno rastu u mediteranskoj regiji i dobro podnosi hladnoću, do – 14 C. Podnosi i slabije tlo, ali ne i jako suho. Za cijene pitati o stanju zaliha. Uglavnom imamo od 50 cm do neloliko metara visine.

Za cijene i veličine molimo vas nazovite na 0914632555.

Chamaerops humilis

Chamaerops humilis ima lepezasto lišće. Kada raste u grupi, kao ovdje na slici, tada se iz godine grupa biljaka povećava, ali glavna biljka neće narasti jako visoko.

Za cijene upitati na 0914632555

Phoenix caraniensis

Ova palma je karakteristična po vrlo krupnom deblu, koji može doseći obim i do 100 cm. Ima puno gustog i oštog lišća. Iako spada u istu grupu kao i datulja palma, plodovi od Canariensis uglavnom nisu jestivi. Uglavnom imamo na zalihama palme od 30 cm do 1,3 m visine.

Za cijene molimo vas nazvati na : 091 4632555

Washingtonia

Ova palma traži toplije pozicije i više vole suhe pozicije nego vlažne. Prepoznatljive su po suhom lišću koje obješen visi uz deblo. Kod nas rate do 8-10 m , dok u toplom staništu naraste i do 30 m.

Za cijene i veličine molimo vas nazovite na 0914632555.

Cycas revoluta ; Vrt-Express

Najbolje raste u toplim uvjetima, u pješćanom i dobro ocjeditom tlu. Osjetljiva je na niske temperature, pa se može držati i kao biljka za unutarnji prostor. Voli puno sunca.

Za veličine i cijene molimo vas da nazovete na 0914632555